Hvem?

Navnet er Bettina,
1990 er mitt år.

Jeg interesserer meg for mye, blant annet negldesign, foto, interiør, musikk, film, og engelsk/amerikans/koreansk kultur, og blir da å blogge om dette og andre hendelser i livet mitt.

Arkiv

Mat/Oppskrifter

Bursdag!

Hei!

 

Igår, 23.mai, hadde jeg jo faktisk bursdag. Og ble 23 år. Skjønner at det er mye som skjer i livet etter fylte 23, men mer om det tar vi siden ;)

 

I den anledning, med tanke på at jeg satt alene og stura på kvelden, lagde jeg cakepops! Jeg kjøpte for litt siden et cakepops-jern på GlasMagasidet på Amfi Arena i Arendal, for bare 149,- (Yay for lagertømming!)

 

Oppskrift som fulgte med bruksanvisningen til jernet:

(Lyse cakepops)

- 125 g mykt smør
- 125 g mel
- 125 g sukker
- 2 mellomstore egg
- 1 ts bakepulver
- 2 ss melk

Vil du ha sjokolade-cakepops, tar du ut 3 ss mel og heller i 3 ss bakekakao!

Så er det egentlig bare til å røre alt sammen (sukker og smør først, deretter resten) med en mixer til det ser sånn nogenlunde ut som en slags kakerøre :) De ble faktisk veldig gode, jeg hadde sjokolade i, og pyntet med sjokolade-smørkrem. For å lage det blander du bare smør og melis, og tilsetter den smaken og/eller fargen du vil ha. Jeg helte oppi bakekakao (himmel så mange k’er…), og det ble veldig godt! Deretter pyntet jeg med noe rosa pynt vi hadde liggende, som forøvrig Ernst valgte ut da vi kjøpte det. Siden det var min bursdag, måtte vi jo gjøre det litt prinsesse-aktig :)

Uansett, sånn ble de seende ut:

943379_10151404913255868_434408636_n

Cakepops er jo faktisk noe av det mest geniale som er funnet opp. Istedet for ett kakestykke, kan en spise så mange kakekuler en vil!

Og når vi snakker om baking, kan jeg fortelle littegranne om mitt nyeste funn på TGR/Tiger.
Vi får stadig inn mye morro, og dette var noe av det:

971744_10151406315215868_1567738942_n

Ca. en av de kuleste timer’ne jeg har sett! Synes ihvertfall det er kulere enn et egg, altså…

Nå er det endelig helg, og jeg har gått mye frem og tilbake om jeg skal feire bursdagen min i morgen, mens Ernst er i utdrikningslag. Men det orket jeg rett og slett ikke, så får heller feire med jentene når vi om 3 (!!) uker reiser til Ayia Napa :) Neste helg igjen er det bryllup, så det er jo en del som skjer fremover, som jeg tror jeg fikk presisert i forrige innlegg, om jeg husker riktig.

Nå skal jeg sitte og spille Candy Crush med fin musikk på anlegget, og rett og slett bare være skikkelig slapp.

Ha en flott og solfylt helg!

Sunday is Funday.

Vel, idag har jeg ihvertfall gjort noe.

 

Jeg ble litt rastløs og følte ikke for å bare sitte i sofaen, så jeg bestemte meg for å bake noe! Visste ikke helt hva, for jeg orka ikke bruke hele dagen på kjøkkenet. Jeg fant frem muffinsboka mi, og kom på at jeg hadde knuste Oreo-biter liggende, så da var saken klar!

Twisten dog, var at istedet for muffinsformer, helte jeg det oppi en kakeform. Så ble det èn stor muffins!

 

Omnom!

Så nå går resten av dagen til å spise denne herligheten (ikke alt da, lover) og resten av kebabpizzaen jeg kjøpte kun til meg selv igår kveld. Jeg lever livet, jeg vet.

Fastelavn?

Wait what?

 

Ja, det er visst fastelavn idag. Sist jeg kan huske noe med å “feire” denne dagen, er da vi festa fargerike fjær på kvister, baka boller og hadde et karneval rundt denne dagen på SFO. Men om noen spør hva denne dagen handler om, kan jeg desverre ikke svare deg. Det høres ut som vi skal faste, men idag skal vi visst hive i oss alle boller vi kan, så ikke vet jeg!

Mamma har ihvertfall baka idag, og sjesken som jeg er på alt vi ikke har, måtte jeg jo spise et par. Jeg husker jeg gjorde dette på barneskolen, så jeg måtte gjør det denne gangen også: Skjære hull i bolla, og fylle den med bringebærsyltetøy!

Så nå sitter jeg her da, men Mad Men på skjermen og er egentlig ganske søvnig.

 

Igår fikk jeg en gladmelding jeg ikke forventa i det hele tatt! Iain bestemte seg for å komme hjem en helg før påske, om halvannen uke faktisk! Jeg ble litt Ninendo 64-kid, og kan glede meg til halvannen uke istedet for 6 uker! Hverdagens store gleder :)

Vel, ny uke kommer og jeg skal fortsette å søke jobb. Hadde håpt å få noe fort, så jeg får tjent noen penger og gjør masse gøy i sommer.

 

Ha en fin kommende uke!

Sunday is Funday.

Or what?

 

Igår feiret vi som sagt Hanne sin bursdag. Woopwoop! Det var kjempemorro :)
Jeg har svært få bilder på bloggen for tiden, så her er et par… Ehrm.

 

Kjørte krøller for anledningen…

Jeg lagde jellyshots som en slags bursdagsgave, noe som falt veldig i smak! Når vi først begynte på de, ble de borte ganske kjapt. Det ble til sammen 59 shots, og var meget gode med jordbærsmak! Omnomz.

Nå sitter jeg og hører på Kate Havnevik, som er meget behagelig musikk. Anbefales virkelig! Spesielt deilig som dagen derpå-musikk. Ellers får jeg se om jeg starter på The Hunger Games idag, siden de står og stirrer på meg fra hylla.

Det er jo også morsdag idag, så da ønsker jeg min mor og alle andre mødre en fin morsdag! Det er jo sol, blå himmel og vært oppi 6 varmegrader idag, så det skulle vel ikke være så vanskelig å få til :)

Hejhej.

Julaften jo!

Ja, jammen kom den hit i år også; Jula.

 

Selv om snøen rakk å forsvinne før lille julaften, og ga oss 7-8 varmegrader fra morgen til kveld i går, ble det jammen meg jul i stugo allikevel. Det jeg likte spesielt godt med denne jula, var at jeg ikke skulle opp 06:30 for å komme meg på jobb for de trege som kjøper gaver i siste liten! Så jeg sov til jeg ikke orka å ligge i senga mer, og våknet opp til denne ved siden av meg:

Oppi der lå det Nemi juleblad, godteri og flaxlodd!
Men det var jo på tide å stå opp, for om ca. 10 min starta 3 nøtter til Askepott! Har ikke sett det på det jeg kan huske nesten. Men tror det er litt fordi jeg er litt lei også. Men idag satt jeg meg godt til rette i sofaen, spiste noe av det som lå i sokken til frokost og så på Askepott. Helt til jeg ikke gadd mer, for sola skinte gjennom alle vinduer, og selv om man egentlig skal være glad for det, ble jeg lettere irritert når jeg ikke fikk se tv-skjermen ordentlig. Så det endte med at jeg reiste meg og gikk til slutt, til vi skulle spise grøt med mandel i (som jeg forresten fikk!)

Pysjamasen og kosesokkene på,
og jeg koser meg rett og slett!

Etterhvert begynte det å bli på tide å ordne seg litt for dagen. Egentlig var planen å gå i pysjamasen til jeg skulle pynte meg, men så tok vi oss en tur til mommo for å hilse på. Etter vi var kommet hjem fra henne var det bare en halvtime til middag (som pappa hadde stått og laget), så da skulle kjolen på, håret stelles og trynet males. Etter middagen var det tid for meg å pynte cupcakes’a jeg hadde bakt (les: slengt poseinnholdet i en bolle og tilsatt olje), og de ble riktig så julete!

Så nå begynner jeg å merke at magen har fått i seg altfor mye sukker, for å si det sånn. Gavene blir mer og mer praktiske for hvert år som går, men høydepunktene i min haug må jeg si var riskoker, blender og Harry Potter complete 8-film collection på bluray! Det er noe jeg har ønsket meg mest, i tillegg til gavekort og annet dilldall.

Kroppen min er meget meget trøtt, så jeg tror jeg skal sove godt i natt! I morra blir det festligheter, etterfulgt av familiemiddag neste dag etter det igjen. Jul ass! <3

Håper alle har hatt en kjempefin dag/kveld, spist mye godt og fått mye bra. Snart nyttår dere!!

2.søndag i Advent.

Jammen var vi kommet så langt i nedtellinga!
I skrivende stund ser jeg på BigBrother-finale (Ja, jeg vil alltid være en sucker etter realityshows), og det er nervepirrende. Jeg kjenner sommerfuglene selv, liksom. Men nok om det.

I slutten av denne uka er det på tide med en ny eksamen, denne gangen er det sminke. Ikke fullt så skummel som “hoved”-eksamenen, men mest fordi jeg ikke er flink til å sminke andre, og alt blir bare tullete. Modellen min er Tonje, så heldigvis er hun klar over hva hun begir seg ut på :P Jeg skal huske å ta med meg sminkefjerner jeg, bare sånn i tilfelle! Ellers har det vært ordentlig søndagsstemning her i hybelen, men til min lykke var Kiwi oppe! Jeg elsker Oslo. (Eller… Ja, på noen områder ihvertfall!) Jeg var allerede i bakehumør, så jeg stakk ned og kjøpte alle ingrediensene til å bake muffins. Dvs en eske med en plastikkpose oppi med alt utenom egg, vann og smør oppi. Ehe. Så jeg pynta dem litt julete og ble riktig så fornøyd!

Så ingen skal si at det ikke er jul her, ihvertfall. Men alt det forsvinner når jeg skal hjem om litt under 2 uker, da er jeg HELT ferdig med frisørskolen, ingen flere kundedager, ingen flere frisøreksamener og jeg slipper å tenke på å legge meg tidlig og ikke være redd for å få for lite søvn. I tillegg får jeg ENDELIG se Iain igjen. Jeg håper å få reise opp til han litt oftere det neste halvåret, en gang i løpet av 5 måneder merker jeg har vært litt for lite. Men i jula skal vi kose oss, og ikke minst reise til Dublin for å feire nyttår! Can’t wait :D

Jeg må bare meddele at Tine har vunnet Big Brother 2011. Hun har vært nominert 11 av 13 eller 14 ganger, så jeg er veldig glad for at hun vant. Men jeg føler det ikke har vært så veldig mange som har sett BB i år, ihvertfall ikke i min omgangskrets, så. :D

Jeg håper dere får en finfin uke, jeg for min del skal gå rett fra skole til salong for å jobbe opp timene jeg må ha for å bestå året.

Et ordentlig søndagsinnlegg.

Godaaagen.

 

Planen idag gikk rett i vasken. Jeg hadde tenkt til å både vaske hybelen grundig, og ut for å ta bilder. Det regnet ute, så jeg holdt meg inne, og jeg har ikke engang kasta et blikk bort på støvsugeren. Men allikevel har jeg gjort et par fornuftige ting!

1. Jeg lagde meg en god søndagsfrokost. Dette har jeg lært av Reidun, Iain’s mamma. Første gang jeg prøvde det ble det ikke heeelt suksess akkurat, men jeg tenkte jeg skulle prøve meg en gang til. Og jammen så fikk jeg det til!  Heahea. Nei, det er ikke verdens vanskeligste ting å lage, men nå er ikke jeg superkokk på kjøkkenet heller! Men godt var det. Og jeg tenkte, hvorfor ikke slenge med en bildeserie av HELE prosessen?

Mwahaha.

 

Jeg fant også ut at jeg skulle ta et oppgjør med kjøleskapet. Fryseren på den var stappa av frossen is, og det ble liten plass til ting som skulle være der. Så snøen kom litt tidlig hos meg i år, kan man si.

Jeg og fryseren hadde en liten snøballkrig, men jeg vant til slutt.

Uansett.

Denne uka skal vi blant annet ha økonomi på skolen. IIIIK. For de som kjenner meg vet dere at jeg HATERRRR matte, og jeg har det som jeg har valgt å kalle mattedysleksi. Ingen tror på meg når jeg sier jeg har det og bare ler, men det er SANT. Dere skulle bare visst hva som foregår i hodet mitt når jeg ser masse tall og tekst samtidig.

På fredag skal vi ha utplassering igjen, og om jeg ikke finner meg en ny plass helst på mandag eller tirsdag, må jeg nok pent holde meg der jeg starta. Men men, jeg klarer vel det OGSÅ, jeg. Er jo ikke grenser for hvor mye motgang jeg skal ha for tiden. (Neida. Jeg har det eeegentlig ganske greit, men er bare de heller ganske viktige tingene i livet jeg sliter litt med!) Og når man får knytteneven i trynet et par ganger, mister man motivasjonen, og man har litt lyst til å forsvinne uten at noen merker det, ihvertfall for en liten stund. Ønsket om å ta flyet til USA (eller Storbritannia, men helst USA) har vært i tankene mine ganske mye i det siste. Men det kan jeg jo ikke. Og det irriterer meg at jeg ikke kan gjøre noe jeg har lyst til nesten for tiden. Ja, jeg har mista litt motivasjon på skolen, jeg vil bare bli ferdig og ha papirene fra skolen som gjør at jeg har fått godkjent kurs og kan begynne i læretid og tjene mine ordentlige egne penger. Men typisk meg, så går tankene mine til andre yrker som jeg KANSKJE hadde likt, samtidig som jeg kommer meg gjennom dette. AKK. Jeg er litt håpløs av og til, og er nok et par som himler litt med øynene siden jeg ikke brenner 100% for det jeg gjør nå. Don’t get me wrong. Jeg synes det er gøy å lære å klippe, og gleder meg til extention og gellakk kurs. Jeg blir bare stressa. Første privatisteksamendato har kommet opp, som er 23.november. Hei, jeg har eksamen om under 2 måneder.

Nei, nok søndagssnakk og tankefoss.

Ha en fin uke!

Brrr!

Nå merker jeg vinteren er rett rundt hjørnet!
Ikke bare synker temperaturen, men det er mørkt når jeg står opp og blir fort mørkt på ettermiddagen!

Me no likey.

 

Idag har vært en innholdsrik dag! DET liker jeg.

Etter en skoledag med bare teori, og inntak av redbull etter første megalange time hvor vi ikke gjorde noe sææærlig fornuftig, ble jeg plutselig med på sushi-date med Live, Catti og Merethe! Jeg har jo sagt lenge at jeg MÅ jo smake på sushi, så denne sjansen grep jeg lett. De jeg har snakket med, enten hater sushi, elsker sushi eller takler ikke lukta så de har ikke orket å smake engang. Men jeg syntes faktisk ikke det var så ille, selv om jeg bare smakte på et par ting (A) Maki funka, og ris og laks var også godt, men ble LITT mye laksesmak på en gang for min del. Men ellers funka det fett!

Da jeg satt på t-banen på vei hjem og sjekka twitter, hadde Tonje spurt meg om jeg ville bli med på shopping! Og jeg tenkte, hvorfor i all verden ikke?! Så da hoppe jeg av og bytta bane. Haha. Jeg fikk brukt _litt_ penger, men ikke for mye, tror jeg. Et av de kjøpa jeg er mest fornøyd med, er en mini-rettetang som jeg har hatt lyst på leeeenge! Og det fine med det er at den bare kosta 99kr. Woopwoop! Så i morra kan jeg rette luggen min uten å brenne panna eller få stygt hakk fordi jeg ikke kom helt inn til rota med den store jeg har. Gleder meg allerede, jeg!

Obligatorisk bilde much?


Skal prøve å få lagt meg nå, ble litt senere kveld enn planlagt idag også. Jeg hadde ikke nølt engang om jeg hadde en ferdig oppredd seng, men nå har det seg sånn at jeg MÅ reie opp soffan min hver eneste natt. Har vært flink hittil og ikke brukt SENGA som sofa. Tehe.

Barnebursdag?

Tittenbøøøø.

 

I kveld har jeg hatt selveste Tonje og Line Marie på besøk i lille krypinnet mitt!
For anledningen tenkte jeg skulle bake (les: røre sammen og sette inn i ovnen) disneyprinsessemuffins! Jeg så dem en gang jeg var på butikken, og de så så aldeles morsomme og søte ut at jeg måtte jo bare ha det. Søte var de ihvertfall! Jeg har fire igjen, og har på følelsen de blir pakket inn i en pose da jeg har stappet meg på masse godteri i kveld. Vi fant også ut at vi ville ha is, så vi løp ned på butikken og kjøpte en hel boks med tricolor! I tillegg tok Line Marie med seg en stor pose smash, og jeg har fortsatt maaasse igjen. Jeg aner ikke når eller hvordan jeg skal kunne klare å spise opp alt dette alene!!

Jeg har uansett hatt en superkoselig kveld, og det var hyggelig med jenteskravling igjen ;)

Det spørs litt om jeg orker å reie opp senga i kveld, føler meg litt som en ball. Jeg sitter her og håper det skal dukke opp noe gøy på tv, men so far no good. Jajaja!

OMNOMZ.

 

Uff, blir småkvalm bare av å se på alt jeg har på bordet her nå. NO MOAR.
I kveld ihvertfall. Blir definitivt mer i morra.