Hvem?

Navnet er Bettina,
1990 er mitt år.

Jeg interesserer meg for mye, blant annet negldesign, foto, interiør, musikk, film, og engelsk/amerikans/koreansk kultur, og blir da å blogge om dette og andre hendelser i livet mitt.

Arkiv

Interiør

Helt ute av Oslo!

Yes, da var det gjort!

 

Forrige helg var jeg og pappa en tur innom Oslo og hybelen min for å rydde og vaske ut, og for å levere nøkkelen. Så nå har jeg ingenting jeg skal tenke på der inne lenger! Noe som er veldig deilig og en bekymring mindre.

Et dårlig mobilbilde av min tomme hybel:

Ellers har det skjedd litt siden sist. Noen har fått det med seg, noen ikke, men det er også blitt bestemt at mine foreldre separerer seg, og mamma flytter ut i påska. Det er ikke noe mer styr rundt det, men sånn er livet av og til!

Jeg er også blitt helt oppslukt i Hunger Games-bøkene, og skal snart starte på bok nr. 2.
Jeg har venta litt med å begynne på den, fordi jeg ventet noe i posten! Nemlig dette:


The Hunger Games bokmerke! Mwaha.

Det er 2 uker til Iain kommer hjem for påska, det gleder jeg meg til :) Før han kommer hjem skal han tilbringe uka på Amandus filmfestival i Lillehammer, hvor han er 1 av 3 regissører som skal lage film til Amandus Talent. Stolt!

Våren ser ut til å ha kommet for å bli, så ingenting å klage over her i gården :)

 

Home for Christmas

Hællæ!

 

Idag har det skjedd mye. Vi hadde avslutning med klassen, noe som egentlig var helt greit. Men jeg hater sånne obligatoriske hadet-klemmer, i tillegg til at jeg har funnet ut at jeg blir så fort rørt for tiden, så jeg ga bare klem til alle lærerne og gikk ut. I tillegg hadde pappa sittet i bilen og venta en stund! Vi skulle nemlig hjem til meg for å hente alt jeg skulle ha med meg hjem, noe jeg ikke hadde sjans i havet til å få med meg på buss eller tog. Eller fly, til og med. Det starta å snø akkurat den morgenen (veldig koslig i grunn!), men ellers var det ikke noe trøbbel på veien, og vi rakk å kjøre rett før fredags-rushet ut av Oslo.

Etter en lang biltur, var vi endelig hjemme. Jeg starta umiddelbart å pakke ut av koffert og bagger, bare så jeg fikk alt det unna. Da jeg var ferdig med å pakke alt ut, starta jeg på det gøyeste: Pynte til jul! Jeg må jo ha det julekoselig på det lille rommet mitt her også, og jeg har jo pakket med meg alt som var i hybelen. Julevasken her orka jeg ikke, da. Men nå er julegardinene oppe, mini-juletreet pynta og lysa skinner, og både sjokolade -og flaxloddkalenderen er på plass!

Jeg gleder meg så til å kunne sove uten å måtte våkne for å traske meg ned til skolen. Det er litt rart, jeg føler jeg skal tilbake etter nyttår, men det skal jeg jo ikke! Gudene vet hva jeg skal etter nyttår. Satser uansett på å være i Grimstad til Iain reiser opp til Kabelvåg igjen. I morra skal jeg se han igjen for første gang på 2 mnd, og det er vel ingen hemmelighet eller overraskelse at jeg gleder meg. Jeg har bestemt for meg selv at vi skal se mange julefilmer, og bare kose oss! Forhåpentligvis får jeg sjans til å besøke han mer den kommende tiden, ettersom jeg ikke har en skole som fører fravær på meg. Ehrm.

Jeg merker på kroppen at det har vært en lang dag, i tillegg til at jeg, Cathrine og Live drakk igår. Hahaha. Det er faktisk en av de morsomste festene jeg har vært på, selv om vi ikke var så mange. Sjeldent jeg har ledd så mye på en gang for å si det sånn! Kos :) Men nå er det ikke lenge til jeg skal finne senga (er ikke så vanskelig, jeg er jo sperra inne mellom den og skrivebordet), og endelig få sove i en myk SENG! Merker på ryggen at jeg har sovet på sovesofa i 5 mnd, det er helt sikkert.

Ha en god juletid videre!

Spontant Grimstad-besøk og julepynt!

Hejhej!

 

Denne helga var EGENTLIG planen å sitte i hybelen min og ha en skikkelig rolig helg, men plutselig, torsdags kvelden, fant jeg ut at jeg skulle ta meg en tur til Grimstad! Jeg hadde ikke tenkt å reise hjem mer før jul, men men. Sånn ble det. Da var jeg med Ida og Hanne og hadde det kjempekoselig, vi var på julegateåpning og koste oss med mat og film. Ellers var jeg hjemme i huset, og mamma fant ut at HEI! siden alle sammen var hjemme skulle vi ta FAMILIEBILDER. Så tante Connie kom bort med kameraet sitt og tok noen bilder av alle sammen. Skal ikke legge ut så mange, men må nesten legge ut ett som viser hvor engasjerte vi alle er:

Meg, Thomas, Per Eivind, Tom Inge og Simon Andreas

Morsomt bilde da, om ikke annet!
Jeg har også for anledningen 1.søndag i advent pyntet til jul!

Så nå er det så fint her atte! Men julemiddagen må nok vente litt.

I morgen har jeg siste privatisteksamen, men skal fortsatt ha 4 skoleeksamner. Så selv om det bare er 2,5 uker igjen til jeg er ferdig på skolen, virker det som en aldri så liten evighet. Men i skrivende stund kom jeg på at det er 2,5 uker til jeg ser Iain igjen også! Det er ca. 11 uker, eller ca. 2,5 måned siden jeg så han sist, så jeg tror jeg har lov til å glede meg :)

Ha en fantastisk uke videre, og nyt juletiden så mye som dere kan!

God morgen!

Når folk våkner opp, er det første de gjør som regel å ta seg en tur på badet, lage seg noe frokost etc…
Men jeg? Jeg ommøblerer!

 

I skrivende stund er klokka snart halv tre, og ble ferdig med ommøbleringa for en liten stund siden. Jeg begynner å bli så lei av denne lille hybelen, og det gjør det ikke noe bedre at jeg ser det samme hver eneste dag. Så, jeg slang på meg de største klærene jeg eier bare for å pakke meg inn litt, og begynte. Jeg starta LITT å angre, spesielt da jeg målte opp og så at sofaen ikke kunne stå der jeg ville (den heeeersens sovesofaen…), men det stoppa da ikke MEG! Sta som jeg er flytta jeg den allikevel, jeg! Så jeg flytta det meste til midt på golvet og kasta ting hit og ting for å få på plass ting i tur og orden. Så her er et par bilder av slik det ser ut nå! :D

 

Woopwoop! Og, hvis du ser eeeekstra nøye på det øverste bilde, så ser det ut som at døra ikke kommer opp i det hele tatt. Både Johnny Depp og målebåndet fortalte meg at DETTE, kjære Bettina, gikk ikke. Men, ser jeg ut som en som hører på sånne folk og redskap?!

TOLD YOU!

Nå gjenstår det bare å se hvor lenge jeg har det sånn. Helt ærlig så er jeg tom for ommøbleringsmuligheter, da alt er gjort fra før her. Så blir spennende å se hva som blir neste!

Gellack-fjerning og ommøblering.

God eftermiddag!

Denne uken har vi jo egentlig en slags “arbeidsuke” ute i salong, men idag klarte jeg såvidt å stå på bena, i tillegg til at jeg er forkjøla og våkner opp med vond hals og teit nese, så jeg ba pent om å få gå hjem etter sånn, what, 2 timer? Jaja, jeg vaska og rydda arbeidsplasser innen den tid ihvertfall, så jeg gjorde ihvertfall NOE.

Jeg har egentlig vært slapp i hele dag etter jeg kom hjem også. Hadde tenkt å vaske klær, men neida. Opptatt som vanlig. Så da ble jeg sittende og lure på hva i all verden jeg skulle ta meg til. Jeg kikka på neglene mine, og tenkte at, hey! Jeg ville prøve meg på fransk manikyr med gellacken! Så da starta jeg med å fjerne, da. Og det skulle være vanskeligere enn jeg trodde.

Man skal først ta aceton (nei, vanlig negllakk fjerner ikke en dritt) på bomull, og så pakke inn i folie og sitte sånn i 15 min. Som du kanskje ser, ga jeg opp ringe -og pekefineren på siste hånda, fordi det ikke var kjempelett å ta på med fullt av bomull og folie på den ene hånda. Så jeg ga det litt opp. Jeg tok av folien, og iiiingenting var borte. Nå har jeg bare hatt dem i noe over en uke, så det kan være det var derfor? Jeg prøvde ihvertfall å skrape av resten, men det ble ikke så pent det heller. Så nå sitter jeg med vanlig negglakk til neglene får “summa seg” litt. Ehrm.

Jeg er en person som fort blir lei av det samme dag ut og dag inn. Så, jeg bestemte meg for at jeg ville ommøblere! Men med min 15kvm (om ikke mindre?) hybel, et avlangt kjøkken man ikke kan flytte på på langveggen og en elefant av en sovesofa, var det ikke mye jeg kunne flytte på. Det verste er at jeg har prøvd et par ganger før, men har aldri fått det fint. Men denne gangen gikk det! Og rommet ser bittelitt større ut, siden kjøkkenbordet ikke dekker halve vinduet lenger. Woopwoop!

Jeg vil også benytte anledningen atter en gang til å reklamere for “salongen” min. Jeg driver altså med gellack for tiden, og har allerede tatt det på hele to (!!) ganger! Så jeg er jo nesten pro. Etterhvert håper jeg også på å drive med extentions, men har ikke fått konto enda, så det får vente litt til. Men si gjerne i fra om du er interessert i det også! Og for dere som så den dokumentaren om extentions og tenkte at det var så forferdelig: De som ofrer håret sitt gjør det for religionen sin. Det har de gjort siden tidenes morgen, det er ikke noe de gjør fordi de er fattige og en mann skal tjene på å selge hår til oss. De gjorde dette også før extentions ble til, men da ble håret bare kastet og ikke brukt til noe. Så nei, dere trenger ikke å ha dårlig samvittighet eller tenke at du ikke vil kjøpe extentions for at damene skal slippe å barbere seg. Så vet vi det :D

Fin salong, eller hur?

Nei huff, så blir det vel tv på meg resten av kvelden da… Jeg som skulle prøve å ikke være så slapp. Det er ikke lett visst.
Håper resten får en fin uke, vi er i første uka i november og julerushet starter jo snart!!

“Spontan” Ikea-tur!

Heihå!

 

Da var det helg igjen, og selv om vi bare hadde 2 dager skole pga. høstferie, er det kjempedeilig. Fredagen hadde vi en aldri så liten prøve, hvor vi skulle klippe valgfri klipp og bruke fargeeffekter på dukker. Ble vel mer eller mindre fornøyd med dukka mi, selv om jeg hadde sett for meg noe annet enn resultatet. Jeg hadde tenkt å farge hele håret sort, med unntak av alle tuppene som skulle være røde. Jeg starta med den røde fargen, men da jeg skylte ut ble det ikke noe særlig av. Det var liten tid igjen, så jeg blanda bare en ny rødfarge som jeg klæsja i, og istedet for å ta det sorte i hele håret som jeg ikke rakk, tok jeg det bare i resten av luggen. Det ble en liten hastejobb på slutten, men vi får se hvordan det blir!

Etter dette fikk jeg spørsmål av Tonje om vi skulle på Ikea! Vi har planlagt en tur dit en stund, så den var jeg lett med på! Jeg fikk meg blant annet etterlengtede skoskap og poseholder. I tillegg kjøpte jeg meg nytt pc-bord! Pc’en min tar halve stuebordet mitt, så det var deilig å få pc’en et annet sted. Og dette bordet er genialt. Jeg kan sitte godt i soffan og bare dra bordet inntil meg. Det kan stilles på høyde og vippes to hakk frem og tilbake, og tar liten plass.

 

Woopwoop!

Men resten av helgen må jeg være superduper flink og jobbe med økonomioppgave. Den skal nemlig leveres på mandag, og teller en hel del i økonomifaget! Ellers idag har jeg vaska 2/4 maskiner. Fordi jeg er flink, og hadde flaks at ingen andre hadde overtatt maskinen hele lørdagen!

Kos dere videre :)

Dagens hjernetrim.

God lørdags ettermiddag!

 

Jeg sitter forøvrig fortsatt i pyjamasen, selv om mine store planer var å ta turen til Oslo City idag for å søke på fler jobber. Men regnet hølja ned samtidig som det har tordna litt her, så jeg orka ikke ut i det været. Jeg begynte å kjede meg, og ble lei av å stirre på alt det samme hele tiden, dag ut og dag inn. Så da tenkte jeg tanken; Hvorfor ikke ommøblere? Ehe.

Jeg har veeeldig få kontakter i dette lille 15kvm storelille rommet, så spørsmålet var først om jeg KUNNE ommøblere pga tv og diverse. Men jeg prøvde meg allikevel. Masse ledninger som måtte tenkes på, og jeg har jo faktisk en del store møbler her som tar en del plass. Først tenkte jeg det ikke gikk, for ledningen til den som skal inn i tuneren (som ikke kan flyttes på… Sånn derre spesiell kontakt for at jeg skal få kanaler og sånn vet du?) var aaaaltfor kort. Men så kom jeg på at forrige person som bodde her brukte jo en som var mye lenger! Og den fant jeg pakket ned i en skuff! Den er så lang at den går sikker halvannen runde rundt rommet her. Men selv om det problemet ble fikset, kom jeg over en ny hindring; Skjøteledningen er altfor kort! Og uten den får jeg jo ikke i noen kontakter til tv, tuner eller blurayspiller…. MEN! Så lette jeg i en ANNEN skuff, og der fant jeg en skjøteledning som var 3 ganger så lang. YES! Da var det neeesten bare fritt frem å flytte på ting. Stressa litt med hvor modemet og routeren skulle stå, siden de henger sammen med den ledning-tingen (er det ikke kjekt når jeg vet hva alt kalles?) til tuneren. Så de har nå fått sin plass på gulvet, siden det rett og slett ikke passet inn noen andre steder. Jeg har fortsatt det skapet som irriterer meg litt, fordi det står fast inntil veggen og kan ikke flyttes en millimeter. Så derfor er det litt trangt akkurat med døra siden jeg har både stuebord og skohylle som tar en del plass, men det funker! Døra går opp, og det er alt som tells. Nå har jeg til og med plass til en bitteliten stol til! Men vet ikke om jeg skal pakke hybelen med fler ting any time soon. Prosentvis er det mer plass å gå på på gulvet her, og rommet er blitt mye mer åpnet. Det ble en del blod, svette og tårer. Eller, ikke blod, men jeg merker at det var ukas treningsøkt, og jeg har aldri klemt så mange fingre og tær etter hverandre. Men jeg telte til ti, og alt gikk greit til slutt!

Merker det er litt tomt på et par av veggene nå som jeg ikke har ting som dekker over lenger, men jeg skal skaffe bilderamme til The Joker-plakaten min en eller annen gang tenkte jeg, og prøve å få speilet opp. Jeg klarer nok ikke dette selv, for det er murvegger, og jeg tør ikke begynne på et prosjekt som kan koste meg masse å reparer. Heahea.

Et hjem for meg, et hjem for…meg.

Heihå!

Da er jeg helt på ordentlig blitt osloboer, og nå er mer eller mindre alt på plass i hybelen!

Det blir ikke så mange bilder, for det er ikke så mye å ta bilde av,
men jeg skal unne dere hele 3 bilder av mitt krypinn.

 

Litt små kanskje, men…!

 

Så slik ble det altså til slutt. Jeg har jo mast om at det så ut som smurfeland her da jeg kom hit, men på det første bildet har vi begynt å male grunningen, bare sånn… hvis dere lurte. Her, derimot, ser dere hvordan det så ut:

Så nå koser jeg meg i mitt nye lille krypinn, som er mye varmere og koseligere å bo i.
I morgen starter jeg på skolen, det blir rart! Har ikke gått på ordentlig skole på 2 år, og de neste 5 månedene skal nok bli de mest hektiske jeg har hatt på en stund. 2 års lære skal læres innen den tid. Jeg aner ikke hvor mange som går i klassen, eller hvem noen av dem er, så alt er HELT nytt for meg. Og det er første gang i livet mitt at jeg ikke aner noe om stedet jeg bor eller folka jeg skal dele klasse/skole med. Spennende! Må også på jobbjakt etter skolen, ser dårlig ut hittil!

Jeg skriver sikkert mer i morgen kveld. Nå skal jeg slappe av med tv og godteri og lage meg litt middag etterhvert.

Ha en fin kveld videre!