Hvem?

Navnet er Bettina,
1990 er mitt år.

Jeg interesserer meg for mye, blant annet negldesign, foto, interiør, musikk, film, og engelsk/amerikans/koreansk kultur, og blir da å blogge om dette og andre hendelser i livet mitt.

Arkiv

Random

Hvor er moppen?!

…For her må det visst tørkes støv.

 

 

Jeg har visst ikke blogget siden april-ish, og (jeg føler jeg skriver dette mellom hvert stopp) mye har skjedd siden da.

 

Blant annet har jeg blitt samboer med Ernst, og vi trives kjempegodt sammen. I sommer flyttet vi inn i huset til broren hans, siden de har bygget nytt. Må si det var stor forskjell fra å først bo på et rom hos mamma og pappa, til garasjeleiligheten til Ernst, til et stort to-etasjers hus! Men jammen har vi ikke klart å fylle det opp. Utrolig hva man får plass til, sier jeg bare….

Jeg har også sluttet på TGR, da jeg fikk lærlingplass i hjemmesykepleien. De som kjenner meg vet vel at dette ikke akkurat har vært drømmen, men jeg tenkte å ta meg selv i nakken og få meg et fagbrev. Jeg klarer meg forsåvidt greit foreløpig, men jeg merker at jeg ikke er vant med å jobbe 100%. Jeg blir veldig sliten, og klarer såvidt å holde meg våken over pause. Det KAN skyldes av at jeg har vært syk i 3 og en halv uke, men. Ehe.

Jeg har klaget mye på at jeg skulle ønske jeg hadde lappen, og jammen er jeg ikke godt igang! Jeg har vel egentlig bare langkjøring igjen av det obligatoriske, så nå stresser jeg litt med å klare teorien. Jeg prøvde meg for litt siden, og da fikk jeg dessverre 4 mer feil enn hva som er godkjent. Jeg håper bare ikke jeg må slite med det fremover, for det hadde vært deilig å hatt lappen rundt nyttår.

I sommer var jeg og 4 andre jenter (Ida, Hanne, Christine og Nora-Juline) på en etterlengtet sydentur! Vi tok turen til Aypa Napa i Kypros, og levde det glade liv i en uke. Varmen tok litt livet av meg av og til, men merker jeg savner den nå som vinteren er godt på vei. Jeg begynner å grine bare det er -3 ute.

Orker ikke legge ved noe særlig bilder idag. Jeg måtte bare sjekke om jeg fortsatt hadde tilgang her eller ikke. Heh.

 

Nå tror jeg ikke det er så mye mer å fortelle, men dette var vel ikke så verst?

 

Ha en fin siste-uke før advent og jul! <3

Alene hjemme.

…Vel, alene hjemme hos Ernst, siden han stakk ut og jeg ble sittende her.

 

Så jeg koser jeg som best jeg kan med Up in the air på tv, pottis og sjokkis, som Nemi kaller det. Jeg la meg egentlig, men å sove på tvang funker ikke så bra, så var var det å stå opp igjen. Yess.

 

Siden sist jeg drev med skriblerier her inne, har jeg befunnet meg på noe som heter Jobbklubb. Det er et tiltak fra NAV, for oss unge freshe mennesker under 25 som MÅ være i aktivitet om dagene, og som gjør at de føler de hjelper oss kjempemasse. Men det er jo ikke bare folk under 25 der. Tvert imot. Vi er(/var) kanskje 3 stk som ikke er eldre enn 22, resten er rundt 30 og oppover. Dagene blir lange med tanke på at vi skal bruke hele dagen hver dag fra 9-14 på å skrive søknader og lete etter ledige stillinger. Det er litt andre ting innimellom også, men hovedsaklig er det det det (wow) går i. Det skal sies at jeg har søkt på en jobb, før vi lærte å skrive en ordentlig søknad på jobbklubb btw, som jeg fikk intervju hos på onsdag. På fredag fikk jeg en mail om spørsmål om jeg kunne komme på “prøvejobb” på mandagen. Jeg er egentlig litt usikker på hva det vil si, siden butikken det gjelder ikke engang har åpnet enda, og skal være på Amfi (yep, back to that). Men jeg regner litt med at vi skal hjelpe med å sette opp butikken, og se om alle ansatte kommer overens og at ting virker greit. Så jeg regner med at de vil gi meg en sjanse for å se at jeg ikke freaker ut midt under ryddinga og får et nervøst sammenbrudd eller noe. Men tør ikke håpe for mye. Håper bare, for det hadde vært _sykt digg_ med noen penger til sommeren.

Egentlig er jeg dritrastløs, men jeg er jo stuck her jeg sitter, så sånn får det bare være. Snøen har kommet for fullt igjen, så jeg har gått rundt litt emokid i hele dag. Var klar for vårluft og høre dryppinga fra den smeltende snøen. Men nå er det ikke kjempelenge til jeg befinner meg i Tyrkia, den uka skal nytes til det fulleste.

 

Oh well, jeg får sitte og se videre på filmen (les: Høre på mesteparten siden jeg sitter med pcen på fanget som tar all min oppmerksomhet) og se hvor lenge jeg gidder å sitte oppe. For dette er skikkelig stusselig, altså.

 

Ha en fin laurdag :)

 

Jobbklubb.

Mhm.

 

Da er jeg hjemme fra første dag i jobbklubb, som skal bestå av 5 uker teori og 10 uker praksis.

Basically, så skal vi lære å skrive cv og søknad, øve på jobbintervju, hvordan vi tar kontakt med og ringer arbeidsgiver.. Ja. Idag var det mest introduskjon av alt vi skal gå gjennom. Vi ble også satt to og to for å presentere hverandre foran hele forsamlinga. I morra skal vi ha bli-kjent-leker. Jeg mener. Er vi 10? Jeg kom dit for å skaffe meg en jobb jeg kan ha fremover, ikke forme vennskap for livet. Teknisk sett trenger jeg ikke være der, med tanke på at jeg ikke får noe som helst stønad what so ever, men jeg får prøve litt.

I tillegg måtte jeg søke om fri for å få lov til å reise på tur som har vært bestilt en god stund nå. Typisk min flaks blir vel det avslått, men det kan de jo bare glemme med en eneste gang. :)

Så nå sitter jeg hjemme på Bie da, og venter på helg… Likerikkeværeher. Masomaltogingenting. Mhm.

Kan ikke dere krysse fingrene for meg da, så kanskje det ordner seg for meg også etterhvert? :))))))

 

Ktnxbai.

NAV…

Hei i vårsola.

 

Er hjemme en tur (ja, jeg bor jo her, men er vel for det meste hos Ernst…), og skulle blant annet sjekke et brev jeg hadde fått fra nav. Jeg tenkte at NÅ må jeg ha fått godkjent vilkårene for å få dagpenger. Men neida. Avslag igjen.

Jeg er ikke en såkalt “NAVer”, jeg vil aller helst ikke ha noe med de å gjøre i det hele tatt, men noen ganger så må man. Av en eller annen grunn får jeg meg ikke jobb noen steder, og selv om folk tror jeg bare sitter og stirrer i en vegg så har jeg søkt så mange plasser at jeg tror ikke jeg kommer frem til et sikkert tall engang. Jeg klarer aldri å komme meg gjennom. Da jeg mistet jobben ved nyttår pga. at LMC sa opp kontrakten hos Amfi, var det ikke akkurat noe mer jeg kunne gjøre med det, så da måtte jeg registrere meg hos nav for ente gang.

Jeg smiler og later som at alt er greit, fordi jeg skulle ønske det var det. Alle andre rundt meg har ordnet seg greit med jobb, eller de studerer enda, og jeg sitter her med noen mynter i lommeboka som ikke varer så mye lenger. Bor fortsatt hjemme og er uten lappen, og føler meg mer isolert enn noen gang. At det skal være så vanskelig for meg å få meg en jobb jeg kan trives i og klare, og tjene penger selv så folk hele tiden slipper å måtte låne meg penger.

Nå skal jeg sitte hjemme og deppe litt, spise masse dritt og ikke snakke med så mange. Nå er jeg drittlei.

Leva livet.

Oh hi.

 

Sitter i leiligheten til Ernst, her jeg har sittet de siste par ukene nå… Ehrm. Det er fredag, jeg har rydda og vaska litt, og kosa meg på sofaen med pc, musikk og serier. Jeg prøver å ikke kose meg for mye, for det føler jeg ikke at jeg har lov til. Gått arbeidsløs siden nyttår, og lever verdens slappeste liv for tiden. Jeg har i det minste tatt meg selv i nakkeskinnet og søkt på lærlingplass som helsefagarbeider rundt omkring i byen, både “personlig” og gjennom vigo.no, som jeg fikk beskjed av lærlingansvarlig i kommunen om å gjøre. Håper ikke de kun tar inn lærlinger til høsten, for jeg skulle gjerne hatt litt å rutte med i sommer også… Huhm. Skal snart på _enda_ et nav-møte, siden jeg kutta kontakten der da jeg fikk jobbe på LMC i sommer, men nå måtte jeg jammen registrere meg atter en gang. Superstress. At det skal være så vanskelig å få seg en jobb her i byen. Åh.

Jeg koser meg her hos typen da, men det blir jo litt kjedelig i lengda å ikke ha noe å gjøre om dagen når resten av folket er på jobb og skole. Jeg får da lite å snakke om, dagen er den samme hver eneste dag, og det blir veldig ensformig. Får finne på noe artig å gjøre om ikke nav kan hjelpe meg denne gangen heller. Jeg mener, hvem vil ansette noen på fulltid for penger for et halvt år?

Idag har hannemor bursdag, og skal feires i morgen. Satser på at det blir artig og at kvelden blir vellykka. Ehe.

Om noen har artige forslag til hvordan jeg kan tjene en slant med penger fremover (med tanke på at jeg skal på to syden-turer i år også…), så tar jeg de mer enn gjerne imot.

Snapshot_20130119_2Meg for tiden. Woop-ah.

 

Får prøve å finne på noe mer artig mens jeg venter på at Ernst skal komme hjem.
Og med det mener jeg antakeligvis at jeg skal spille Tropico til jeg dør. Omtrent.

Håppla.

Godt nyttår 2013!

Ehrm..

 

Jeg ser jeg ikke har skrevet noe her siden oktober. Og det har jo skjedd en og annen ting siden oktober.

Blant annet har jeg og Ernst blitt sammen, og vi koser oss masse :)
I tillegg mistet jeg jobben i, vel, egentlig desember, men jeg var med og pakket ned butikken første uka i januar. Så foreløpig sitter jeg uten jobb, men har tenkt å ta meg selv i nakkeskinnet og søke etter lærlingplass på – tro det eller ei – “gamlehjem”. Jeg ønsker meg et fagbrev, og er lei av å søke på jobber jeg vet jeg ikke har lyst til å jobbe på i mer enn et par år om gangen, og det er jo for det meste butikkjobber jeg har muligheten til å jobbe på. Butikk er jeg mildt sagt drittlei av å jobbe i.

I juni har jeg og noen fine jenter bestilt oss sydentur, til ikke annet enn Ayia Napa. Jeg gleder meg supermye. Har ikke vært i syden siden jeg var 13, og det var jo ikke akkurat mye artig å finne på for meg der. Så nå skal vi nyte varmen med en strawberry daiquiri på stranda, gode middager og god drikke resten av kvelden. Blir godt å gjøre noe sånt sammen før alle blir opptatt med jobb etter å være ferdigutdanna og andre ting. Woop!

Idag blir det en rolig lørdag. Ernst er i Helsinki til i morgen kveld, og alle ville egentlig ta det ganske rolig i kveld. Heeelt greit. Jeg har laga middag til meg og lillebror, og snart åpner jeg dipen, heller nedpå med pepsi max og ser om det ikke går noe artig på tv. Jess.

Jeg har ikke så mye mer på hjertet akkurat nå. Nå som jeg endelig kom meg inn her igjen, får jeg vel bli flinkere til å dokumentere ting og legge ut litt bilder.

 

Hejdå!

 

 

Ny pc!

Hadde tenkt å skrive et langt innlegg om at jeg hadde kjøpt ny pc.

 

Men med tanke på at jeg nå merker hvor trøtt jeg egentlig er, skal jeg bare installere resten av sims-spilla og høre litt mer på Spotify og surfe litt mer på facebook, twitter og tumblr før jeg legger meg. I morgen er det jobb igjen, i HELE 6 TIMERRRRR. Neida. Det er jo egentlig ikke noe stress. Man bare blir så sykt trøtt og sliten av å bare… Stå der. Slappeste evurr.

Jeg kan ihvertfall endelig drive med ultimat nerding. I like it.

 


(Nei, det er ikke en naken dame jeg har som bakgrunn.
Jeg så nå at sims-tingen var veldig teit plassert.)

Fri!

Ja, endelig kan jeg sette pris på fri. Deilig å tenke på at jeg til vanlig hadde begynt for ti minutter siden.

 

MEN. Igår på jobb fikk jeg storfint besøk! Tonje og Yngve kom nemlig innom butikken på vei til Kristiansand! Jeg har jo faktisk ikke sett henne siden jeg bodde i Oslo (omgomg), så det var kjempegøy å se dem igjen. Vi bor jo egentlig ikke så altfor langt fra hverandre nå som de bor i Larvik, så jeg får komme meg dit neste gang.

Idag, som jeg som sagt har fri, tenkte jeg at jeg skulle ligge leeeenge i senga og høre på regnet som ikke kunne falle hardt nok ned. Men hodet mitt bestemte seg for at idag var dagen jeg skulle ha vondt i hodet, dermed føltes puta som stein og jeg kunne egentlig bare se og stå opp. (Klokka var rundt 12 da, men det er irrelevant føler jeg). Så idag bruker jeg brillene mine. Er jammen ikke ofte jeg bruker dem. Tror jeg uansett snart skal bestille ny synstest, og få nye hipster-briller. Foreløpig ser jeg sånn ut:

Så, ja.

Etterpå skal jeg til Ida, og vi skal kooose vors. Sitter egentlig bare og venter på det, for hjemme er det drittkjedelig å være egentlig. Men nå er jeg snart blakk også, så har ikke råd til å ta meg en tur til byen. /fristelserfristelser

Ved neste lønning er planen å unne meg en ny pc forresten. Denne gamlingen jeg skriver på nå har jeg hatt siden sommeren 2009, og det merkes. Den fungerer selvfølgelig kjempegreit hvis man ser bort ifra at den av og til fryser rett etter jeg har skrudd den på, av og til blir fort overoppheta og er diverse oppdateringer som aldri vil installeres osv. Så jeg skal fortsatt ha den. Men min nye pc er rosa (skjønner ikke hvorfor jeg er blitt så rosa av meg idet siste, aldri likt fargen egentlig) og såklart mye bedre enn denne. DET GLEDES.

Nå skal jeg se Running Man før jeg beveger meg ut døra <3

Working hard/Hardly working.

I skrivende stund står jeg bak kassa på jobb.

I disse månedene etter sommeren og før juletider, er det ekstremt stille på senteret. Det fører til nesten ingenting å gjøre, og jeg surfer som regel på mobilen for å få tida litt å gå (med mindre jeg ordner i butikken om nødvendig, eller.. løser kryssord).

Siden jeg kom på jobb 15:30 har jeg kun hatt én betalende kunde. Noen kommer innom for en liten kikk en gang i blandt. Aiaiai. I tillegg klarte jeg å miste stemmen litt igjen i helg. Aner ikke hvorfor, jeg verken ropte eller skrek hele lørdagen, pg hadde ikke kjent at halsen var vond tidligere på dagen, som forrige gang jeg mista den. Tror stemmebåndet er skikkelig ødelagt. Jeg har aldri i mitt liv mista stemmen helt før, men etter forrige gang har den egentlig ikke helt vært slik som den var før. Kommer jeg endelig til å få en hes stemme på heltid? Nice.

2,5 timer igjen på jobb nå. Det virker kanskje ikke så lenge, men når jeg går rundt alene på jobb virker det som et åtte-timers skift. Akk. Er det rart jeg la på meg da jeg jobba er forrige gang, er nesten ikke annet å gjøre enn å kjede-spise når det er som nå…

image

Lille-lørdag!

Idag har jeg også vært på jobb de siste 4 timene av arbeidsdagen.
Verdens mest stille dag hittil, da jeg bare 2 kunder på de timene. Goosh.

 

Etter jobb tok jeg turen til ei venninne som hadde stelt istand til jentekveld der. Koselig å treffes litt av og til, når de fleste er opptatt med enten skole eller jobb. Slike kvelder blir alltid vellykka!

Nå sitter jeg egentlig bare som en trøtting og ser på tv, venter på reprisen av Forbindelser som går på kanal FEM. Jeg er en sucker for reality-programmer, men dette synes jeg er spesielt gøy siden Synne Sanden er med. Hun var nabo til mine besteforeldre i Treungen da vi var mindre, så vi pleide å leke sammen når jeg var på besøk, spesielt da på sommeren. Men uansett synes jeg det er ett av de bedre realityprogrammene Norge har kommet med, som jeg kan komme på. Håper de fortsetter med flere sesonger og også nye mennesker.

Lørdag kl. 14 er det helg, da skal jeg hjem og stelle meg, så bærer det til bursdag til en av mine beste venninner.

 

Ja, jeg vet det blir mye unødvendig skriving her inne for tiden, og jeg antakeligvis ikke har en eneste fast leser lenger, men men. Kommer sterkere tilbake senere i livet! ….Kanskje!

 

Siden det blir lite bilder her også, får jeg poste det siste jeg tok: BÅBBLEBAAD.