Hvem?

Navnet er Bettina,
1990 er mitt år.

Jeg interesserer meg for mye, blant annet negldesign, foto, interiør, musikk, film, og engelsk/amerikans/koreansk kultur, og blir da å blogge om dette og andre hendelser i livet mitt.

Arkiv

Hud & Hår

Magnetic nails!

Hei og hopp i høstværet!

 

Idag trosset jeg regnet og tok meg en liten bytur med noen av jentene.
Jeg kom over den nye negl-teknologien “magnetic nails” fra IsaDora. Så en video på youtube om dette for lenge siden, og nå som det endelig er kommet til Norge måtte jeg prøve. Og jeg er positivt overrasket! Jeg vet ikke om det går med vanlig negllakk, men jeg tror egentlig ikke det, da de sikkert ha i noe greier i neglakken som reagerer på metallplata. Fargen jeg bruker nå heter så mye som Northern Light, en mørkegrå med litt shimmer i.

Jeg anbefaler å ikke ta for tjukt på med negllakk, ikke kom inntil metallplata når negllakken fortsatt er våt (tørker amazingly fort, da) og pass på å ikke vente for lenge med å holde plata over (som skal holdes over i ca. 15 sekunder).

Har prøvd å filme effekten, så du får ta en titt her:

 

Jeg er fornøyd!

Good moorning.

Det er mandag, vi er i uke 34, og det er bare litt over 4 mnd. til jul. YAY.
(Ble du stressa nå?)

 

Så da satt jeg her igjen da, uten noe særlig å ta meg til. Fremover jobber jeg bare 1-2 dager i uka på LMC, så nå skal jeg ikke på jobb før torsdag. Senest igår spurte jeg om lærlingstilling på en frisørsalong, men der tok de ikke inn lærlinger denne høsten, visst. AKK. Jeg har spurt hos 3 frisørsalonger (litt mot min egen vilje, sånn egentlig), og ikke fått napp hos noen av dem. Jeg begynner å bli skikkelig desperat etter en jobb som jeg kan forsørge meg selv med 100%, spesielt nå før jul.

Så, siden jeg har så lite å ta meg til, tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en hairdo som sjeldent er å se på meg. Jeg går som regel med håret løst ned, da jeg egentlig ikke synes jeg passer å ha det satt opp. Men idag kjører jeg like gjerne en bun.

 

Er jo litt deilig å få håret vekk av og til også…

Nå kjenner jeg at jeg allerede begynner å bli trøtt, så får se om jeg finner på noe fornuftig for å holde meg våken, eller om jeg slenger meg på sofaen og sovner til en film. Livet, dere!

Lykke til alle som begynner skole (og ikke minst fadderuke) denne uka, og evt. dere som begynner i ny jobb! Dere andre som ikke har noe å gjøre for tiden dere heller, jeg skal tenne et lys for oss.

Usunn VS. Sunn.

Denne søndagen har vært delt helt i to på alle mulige måter.

 

Det ble plutselig fest igår, så idag var enda en dagen derpå. Dagen startet med overskyet men litt sol som tittet igjennom her og der, restemiddag til frokost og coladrikking og godterispising nesten hele dagen. Men så kjente jeg at jeg ikke orket dette lenger, og fant frem rockeringen og rocka i noen minutter. I tillegg lagde jeg meg en slags fruktsalat til kvelds med eple, jordbær, banan og vannmelon. OMZ. I tillegg ble været mer og mer grått og kaldt, og nå pøsregner det ute. Helt greit for meg så lenge det er opphold på 17.mai når jeg skal gå i bunad, og ikke føler det er så kult med en regnjakke over den. Nå sitter jeg og ser på The Curious Case of Benjamin Button, en film jeg ikke har sett siden den kom på kino for noen år siden. Den er veldig lang og litt treg, men jeg synes det er en fin film å se med noen års mellomrom.

Jeg har også blitt veldig obsessed med koreanske hud/skjønnhetsprodukter (som du kanskje har skjønt fra forrige innlegg), og idag tenkte jeg at jeg ville prøve sheet masken jeg bestilte. Jeg har tross alt kjøpt 3 til…. Jeg liker denne MYE bedre enn disse vanlige sølete maskene hvor man klæsjer på en guffe. Denne er dynket med det som skal “fikse” huden, så den klistrer seg til huden når du tar den på, og har utskjærte hull til øyne, nese og munn. Dette var nytt for meg til jeg så 2NE1tv, da jentene brukte dette masse. Jeg tror jeg kun skal kjøpe denne masken fra nå av. Allerede kjennes ansiktet forfriskende!

Nei, det ser kanskje ikke så smart ut,
Men det har da ansiktsmaske aldri gjort!


Så ja, jeg er frelst.
Og det er ikke akkurat mye med underkant av $3 for en slik maske heller.

Pakker fra Korea!

Jeg har takket være Tonje kommet over en koreansk side som selger koreanske skjønnhetsprodukter som sminke, kremer og negllakk og diverse.

 

Der kan du bestille med amerikanske dollar, betale over paypal, og jo mer du bestiller på en gang, jo fler prøver blir sendt med i pakken din! Det tar litt tid før det kommer hjem til deg siden det blir shippet fra Korea, men likevel fikk jeg 3 ting av det jeg har bestilt tidligere enn ventet. Siden heter Cosmetic Love og jeg kommer til å handle mye der fremover. Det er billige produkter der, og best av alt: Free shipping! Absolutt å anbefale.

I den ene pakken lå en hvit Nail Art Pen fra Etude House, i tillegg til to prøver. Den ene prøven er solkrem, eller “Maximum Sun Block Cream” for å være helt korrekt (mange koreanske liker nemlig å være så lyse som mulig, så det finnes mange produkter så ikke sola skal steke huden deres, i motsetning til her i Norge!) og den andre heter så mye som Skin Food, Gold Caviar Toner. Fortsatt litt usikker på hva dette er, og er litt skeptisk til å prøve med det første.

I den andre pakken lå to andre ting jeg hadde bestilt, Cucumber Sheet Mask og BB Cream fra Etude House. Her lå det litt flere prøver – fordi jeg hadde bestilt dette samtidig, og nail art pennen for seg selv en annen dag. Prøvene i denne var Pore deep charcoal strip for nose care (meget skeptisk), Collagen moistfull enriched cream fra Etude House, Collagen moistfull BB Cream fra Etude House og enda en Skin Food, Aloe Sun BB Cream med solfaktor 20.

Jeg kunne ikke vente med å prøve BB Creamen, da jeg har hørt så mye bra om den. Jeg må innrømme at da jeg først tok den på, ble jeg litt småskuffet og ikke så frelst som jeg skulle tro. Men jeg tror kanskje dette nettopp har noe med at den har blitt rost opp i skyene og som en mirakelkrem. Jeg syntes ikke med det første at den var så annerledes som noe annet jeg har prøvd. Men etter litt merket jeg at jeg ble mer og mer fornøyd med den. Den så naturlig ut på, den er lett så det nesten ikke kjennes ut som at man har tatt det på (og jeg tok på en del nå første gangen), i tillegg lukter den ikke typisk foundation, men har en mer behagelig og svak parfymelukt. Alt bak på den står på koreansk, så jeg kan desverre ikke quote hva Etude House selv har å si om den. Men selv om jeg ikke ble så imponert med det første, tror jeg nok dette er en krem jeg kommer til å fortsette å kjøpe. En ting å huske på om du også vil prøve den, er å kanskje kjøpe en som er hakket mørkere enn du ville kjøpt her i Norge. Jeg fulgte Tonje sitt råd, og gikk for den som var nest lysest. Denne passer huden min kjempefint. Det jeg likte med den var at de små rosene jeg hadde i kinna fortsvant, og jeg har unaturlig store porer på nesa, innerst på kinna og i t-sonen, og jeg følte disse forsvant nokså greit også. Nå får jeg bare se utover kvelden om de dukker opp som de pleier å gjøre med foundationen jeg ellers bruker. Det ble jo nettopp kjent at Garnier kom ut med sin egen BB cream (det finnes jo altfor mange forskjellige merker), og jeg skulle ønske jeg ble tatt med i testpanelet når jeg meldte meg på, så jeg kunne se forskjellen. Dette er jo den første BB creamen jeg prøver, så jeg har kanskje ikke så mye jeg skulle sagt, men jeg kommer nok til å holde meg til denne. I tillegg er jo verdens søteste Dara fra min absolutte favoritt kpop-gruppe 2NE1 et av ansiktene til Etude House, og det sier jo bare at dette merket er et velkjent og elsket produkt der borte. Jeg skal ihvertfall fortsette å kjøpe produkter derfra!

Nå har ikke jeg vurdert så mange produkter i mitt liv, så vet ikke hvor mye mine eventuelle lesere fikk ut av dette. Jeg prøvde å ta før/etter-bilde, men fikk ikke noen bra bilder, så det kan du gå på Tonje sin blogg som jeg linket til på toppen og se :D

Edit:
BB cream er altså ikke en foundation, selv om det er det jeg refererer til. Den er ikke hvit som en vanlig hudkrem, men brun som en foundation, men den fungerer som en krem som gjør huden blant annet gjevnere og får den til å se “friskere” ut. Les mer om BB kremen her (engelsk): BB Cream 

Emotorsdag.

Mja. Dagen idag har tilsvart været – grått og kjedelig.

 

Jeg har ikke sett lyset i enden av tunellen på en stund når det gjelder det å få seg jobb, eller i det minste sommerjobb. Så jeg krøp bort til nav for å få tak i kontaktpersonen min (som det btw er veldig vanskelig å faktisk få kontakt med), og hørte om hun kunne hjelpe meg. Jeg hadde ikke time, men jeg kunne snakke med henne til neste person kom. Jeg blir helt stressa når jeg er der, og føler hun snakker til meg som om jeg er en smålig tilbakestående person fordi jeg ikke klarer å finne meg jobb selv. Det hjelper veldig på den lille stoltheten jeg har igjen, etter alle jobbene jeg har søkt på og hvor ingen av dem har kommet tilbake til meg. Det er ikke akkurat her jeg forestilte meg å være i en alder av snart 22…

 

Anyways, da jeg kom hjem igjen fant jeg ut at jeg ville prøve på noe nytt på sminkefronten, da jeg ikke er så flink på det området, og ville se hva som skjedde om jeg gjorde noe annerledes fra det jeg pleier å gjøre. Jeg fant et bilde jeg har av Bom i Can’t Nobody-videoen, og prøvde å gjøre det sånn ca. likt. Nå har ikke jeg asiatiske øyne (I know, shocker!) eller noe, så la oss heller bare si at jeg ble inspirert av henne… Ehrm.

 

Så slikt ble deet. Mja.

 

Nå skal jeg krype inn i et sort hull i jorda og bli der, for jeg er litt lei av de fleste mennesker rundt meg akkurat nå. De som hele tiden sier “Nå må du få deg jobb!” eller “Skal ikke du få deg lappen snart?” eller bare de som ikke har noe særlig tro på meg i det hele tatt.

Gel polish.

Jeg kjedet meg idag, og tok frem UV-lysmaskinen min.

 

Jeg ble plutselig lei kjedelige vanlige farger på neglene, så prøvde noe nytt:

Mja.

Som sagt før et par ganger før, er det bare å komme til meg for å få gellakk billigere enn på salong. Det varer i et par uker, skinner og tåler en støyt. Har hatt kunder som gjerne kommer til meg om de skal på ferie eller vil ha negllakk som ikke blir stygg etter et par dager. Har forskjellige blanke, rosa, lilla og rødfarger, og sort.

Ta kontakt på mail for å høre om priser og annet du måtte lure på: beholm90@hotmail.com

Det var dagens selvannonse.

Have a good one!

Dagens Hairdo alert!!

For litt siden kjøpte jeg meg en såkalt “hair donut”.

 

Den skal hjelpe med å sette opp håret, både til fest og hverdags. Tenkte jeg skulle prøve det ut idag.

 

 

Mja. :)

Hair extensions.

Det gøyeste med å bestille ting på eBay,
er at det kommer etterhverandre et par uker senere!

 

Idag fikk jeg nemlig hair extensions i posten, og dette var jeg veldig spent på. Det kostet bare 38 kr., så de aller største forventningene hadde jeg ikke. Men nå når jeg har fått det, gått det med og tatt i det, så tror jeg faktisk det er ekte hår! Selv om det er veldig glatt og skinner veldig i sola, men det er nok bare fordi det er nytt. Jeg leste på nettet at man kan teste om det er ekte hår ved å klippe av en liten bit og ta fyr på det. Er det ekte vil det brenne opp og lukte litt, mens om det er uekte vil det bare smelte. Da det brant relativt fort opp (jeg måtte jo hive det i vasken før jeg brant meg!) og ga en litt sterk lukt i noen sekunder, regner jeg med det er ekte. Men vi får se da, om det tåler krølltang, rettetang og å bli vaska etterhvert. Jeg er allerede blitt veldig glad i dette håret, så det hadde jo vært litt synd om det ikke varte så lenge :P

Jeg har jo egentlig ganske langt hår fra før, men det blir ihvertfall ca. 10 cm lengre med extensions,
og jeg merker det veldig på tykkelsen. I luv it!

 

Saltvannsspray!

Jeg leste en artikkel for et par dager siden (husker ikke hvor),
og der ga de en oppskrift på hvordan man lager saltvannsspray.

Så jeg tenkte jeg skulle prøve!

Alt du trenger, er havsalt (ikke bordsalt) og varmt/kokende vann!

 

Ta 1 ss havsalt per dl vann.
Jeg hadde 2 ss til 2 dl vann.

 Legg saltet oppi en bolle.

Kok opp så mye vann du skal ha.

Hell vannet over saltet og rør til alt er løst opp.

La vannet kjøles ned litt,
før du heller det over i en sprayflaske.

 

There you go! Vanskeligere var det ikke :)
Også så mye billigere enn å betale ca. 100-lappen hver gang du trenger ny spray hos frisørsalongen!

Med saltvannsspray kan du få beach-looken i håret, og kan sprayes i både tørt og håndkletørt hår.
Har du glatt hår som er vanskelig å forme, kan du spraye litt for å gjøre det lettere å jobbe med.
På sommeren kan du spraye det i håndkletørt hår, og det ser ut som du kommer rett fra stranda!

Det var et aldri så lite hårtips fra meg til deg :):)

Sminke-eksamen og 3.søndag i advent.

Nå begynner nervene å komme!

I morgen går vi inn i aller siste uka av hele skoleåret. Det betyr 2 eksamener onsdag og torsdag, og avslutningsdag på fredag. Jeg blir hentet samme dag av pappa, og kjører så fort bilen er pakket og jeg har husket alt. DET GÅR SÅ FORT FOR TIDEN.

På fredag hadde jeg sminke-eksamen. Jeg tok det ikke så tungt, men gjorde så godt jeg kunne. Modellen min var kjære Tonje :D Det gikk kanskje “mest” utover henne, da min oppgave etter jeg hadde sminka henne og styla håret hennes bare var å bli med inn for å presentere det jeg hadde gjort på 15 sekunder, så skulle hun sitte der alene mens hun ble studert nøøøye, og bli tatt bilde av med blitzzzz. Men tror det gikk helt greit jeg :D Man merker at jeg og Tonje har gått på fotolinja for å si det sånn, da samtalene blant annet gikk i at vi hater de som kjøper speilreflekser og kaller seg fotografer, tar bilder på grønn linje og ikke minst: Med blitz. Begge savner vi fotolinja litt!

Her er ferdig resultat av eksamen:

Fina! :)

Etter vi var ferdig på skolen reiste vi hjem til Tonje, der skulle hun farge håret og bli brunette! Jeg synes hun ble kjempefin, bilder av dette kan du se på bloggen hennes (linka i navnet hennes i starten av innlegget).

Har egentlig både oppgave og eksamenslesing idag, i tillegg til at jeg må vaske en del klær. Får se om jeg klarer å komme i gang i tre-tida!

Ha en fin 3.søndag i advent! Nå er det ikke lenge til jul!!